TikTok закриває свій музичний стрімінговий бізнес. Він роками намагався конкурувати зі Spotify і Apple

TikTok Music перестане працювати 28 листопада, а дані клієнтів будуть видалені, сказано на сайті музичного підрозділу. Користувачів закликали перенести плейлисти не пізніше 28 жовтня.

Таким чином, TikTok Inc. завершує свій багаторічний експеримент зі створення конкурента Spotify Technology і Apple.

TikTok закриває свій музичний стрімінговий бізнес. Він роками намагався конкурувати зі Spotify і Apple

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • «З жалем повідомляємо, що TikTok Music закриється 28 листопада 2024 року», – сказано у заяві на офіційному сайті.
  • Після цієї дати доступ до TikTok Music, включаючи вхід, підписки та інші функції, більше не буде доступний.
  • Перенесення плейлистів буде доступним до 28 жовтня, запросити повернення коштів можна буде до 28 листопада.
  • Зазначається, що інформація про обліковий запис TikTok Music та персональні дані будуть автоматично видалені після закриття сервісу.

Контекст

ByteDance Ltd., власник TikTok, створив музичний сервіс, щоб отримати вигоду з популярності платформи серед музичних фанатів. Відеоролики TikTok стали причиною появи хітів та нових виконавців, а також призвели до конфліктів зі звукозаписними компаніями, які вимагали більш високих платежів за використання своїх кліпів.

Програма, що спочатку називалася Resso, була запущена в 2019 році зі сподіванням на те, що компанія зможе залучити користувачів TikTok до нового сервісу, пише Bloomberg.

Spotify є найбільшою у світі платформою потокової музики. Заснована 2006 року Даніелем Еком, вона мала на меті створити музичний сервіс, який був би привабливішим для користувачів, ніж піратські сайти з безкоштовними завантажуваними, не порушував авторських прав і дозволяв виплачувати роялті музикантам і компаніям звукозапису.

У 2015 році на стримінговий ринок увірвалася Apple зі своєю Apple Music. Apple Music запустили влітку 2015 року відразу в 100 країнах. Після оновлення ios 8.4 він «казковим чином» з’явився на кожному iPhone у комплекті з безкоштовною тримісячною підпискою. Наприкінці першого місяця пробною версією користувалися 11 млн людей. Через пів року після запуску Apple Music мав 6 млн платних підписок. 

У 2021-му Apple мав 72 млн користувачів,  Spotify – 345 млн, з яких 155 млн платять. Детальніше про протистояння двох компаній – у матеріалі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *