Шість країн ЄС до 2028 року. Meest оголосив план експансії на $72 млн

Заснована українцем Ростиславом Кісілем поштово-логістична група Meest щорічно інвестуватиме $18 млн до 2028 року в розбудову власної мережі в ЄС, йдеться в матеріалі Forbes. План експансії групи передбачає вихід на ринки шести країн у Центральній та Східній Європі

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У травні 2024-го Meest International запустила новий логістичний центр поблизу міста Дембіця в Польщі за 170 км від кордону. Хаб на 8000 кв. м здатний обробляти 5000 посилок на годину, розповів Forbes операційний директор компанії Олександр Ваулін. Інвестиції – понад €8 млн.
  • «Це початок для розбудови нової мережі в Європі, що починається з Польщі», – оголосив власник групи Meest Ростислав Кісіль.
  • За його словами, до 2028 року відділення та логістичні хаби Meest, крім Польщі, мають з’явитись в Угорщині, Словаччини, Чехії, Румунії, Болгарії, Австрії та Греції. «Хочемо стати серйозним гравцем у цій частині світу», – пояснив Кісіль.
  • У експансію у Центральній та Східній Європі група планує вкласти $72 млн до 2028 року, або $18 млн щороку.
  • За чотири роки мережа партнерських відділень та поштоматів Meest має зрости на 17% – до 350 000.

Контекст

Компанія заснована підприємцем Ростиславом Кісілем в 1989 році, група Meest працює на ринку поштових послуг у сегментах B2B, B2С та С2С та надсилає щорічно близько 30 млн посилок у понад 70 країн світу. Традиційно Meest була зосереджена на емігрантській доставці та поступилась українським ринком «Укрпошті» та «Новій пошті». 

В Україні група не має великої мережі власних поштових відділень та аутсорсить видачу посилок компаніям-партнерам. Посилки Meest можна отримати у майже 6000 пунктах прийому та видачі на АЗС ОККО, в мережах відділень Rozetka, супермаркетів «Сільпо», аптеках і навіть пивних. Власних відділень – близько сотні. У НП – 30 100 точок сервісу на кінець першого півріччя 2024-го, в «Укрпошти» – понад 11 000.

Чому Meest обрав для експансії регіон у Центрально-Східної Європи та з якими викликами група може там зіткнутись – читайте в матеріалі Forbes. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *