Суд скасував арешт ТРК групи Arricano в Україні

Соломʼянський районний суд Києва скасував арешт трьох торговельно-розважальних комплексів групи компаній Arricano в Україні, повідомляє пресслужба. Це об’єкти у Кривому Розі, Запоріжжі, Києві. Раніше суд скасував арешт ще одного активу групи у Києві.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • 29 серпня 2024 року слідчий суддя Соломʼянського районного суду м. Київ виніс ухвали, якими скасував арешт трьох ТРК. Це «Сонячна Галерея» у Кривому Розі, City Mall у Запоріжжі, «Проспект» у Києві.
  • «Рішення суду дає нам стриманий оптимізм, що справа перейде в цивілізоване правове русло з боку правоохоронних органів України і надалі буде вестись без спроби заблокувати та захопити ТРК, а з метою розібратися та відновити справедливість», – каже директор Arricano Real Estate PLC (Кіпр) Маргус Курм.
  • Раніше суд скасував арешт ТРК «РайON» у Києві. Але прокурор подав апеляцію на ухвалу слідчого судді про скасування арешту ТРК «РайON». Розгляд заплановано на 5 вересня 2024 року. 

Контекст

У квітні 2024 року компанія Arricano Real Estate PLC заявляла, що її активи в Україні намагаються забрати силовим шляхом із використанням впливу на правоохоронні та судові органи, йшлося у заяві директора Маргуса Курма.

Напередодні суд вирішив передати в управління АРМА два ТРЦ компанії – City Mall у Запоріжжі й «Сонячна Галерея» у Кривому Розі.

У травні 2024-го АРМА оголошувало конкурсні відбори управителів для ТРК «Сонячна Галерея» і ТРК City Mall. Їхня мета – «проведення попередніх консультацій та аналіз ринку для підготовки тендерної документації для конкурсу з відбору управителя арештованими активами», повідомляло агентство.

Arricano стверджує, що протягом 2023-2024 років її активи в Україні перебувають під системним тиском з боку силових структур. За словами директора фірми, «опоненти використовують будь-які методи, щоб заблокувати роботу бізнесу та фактично забрати активи компанії».

Сторона обвинувачення (Головне управління СБУ у м. Києві та Київській області та Київська обласна прокуратура) підозрює компанію у нібито перерахуванні прибутку від діяльності чотирьох торговельно-розважальних центрів (ТРЦ) в Україні до держави-агресора. 

Arricano заперечує це звинувачення і повідомила, що з 24 лютого 2022-го до 16 жовтня 2023-го у компаній групи в Україні були відсутні будь-які перерахування грошових коштів за кордон.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *