Зеленський призначив Клюшникова державним уповноваженим Антимонопольного комітету

Денис Клюшников призначений на посаду державного уповноваженого Антимонопольного комітету України. Відповідний указ №852/2023 президент Володимир Зеленський підписав 25 грудня. 

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • «Призначити Клюшникова Дениса Геннадійовича державним уповноваженим Антимонопольного комітету України», – йдеться в тексті документа.
  • Клюшников 1978 р.н. родом з Іловайська Донецької області. Закінчив Донецький державний інститут здоровʼя, фізичного виховання і спорту. 
  • У 2006 році здобув кваліфікацію юриста у Національній юридичній академії ім. Ярослава Мудрого.
  • Раніше Клюшников працював в прокуратурі Авдіївки та Горлівки Донецької області, на посадах прокурора відділу та слідчого в особливо важливих справах Київської області, а також в органах Генпрокуратури. 
  • З кінця 2019 року обіймав посаду заступника голови Донецької облдержадміністрації.

Контекст

6 вересня цього року Верховна Рада призначила колишнього очільника Донецької ОВА Павла Кириленка головою АМКУ. 

18 грудня президент Зеленський призначив державним уповноваженим АМКУ Максима Сандигу, а вже через тиждень звільнив його і призначив заступником голови АМКУ – державним уповноваженим.

Статус державного уповноваженого АМКУ визначено законом «Про Антимонопольний комітет України». Уповноважений має право розглядати заяви й справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, проводити перевірки, залучати правоохоронні органи тощо. Крім того, він може виконувати обовʼязки голови АМКУ у разі відсутності першого заступника і заступника. Уповноважений АМКУ очолює постійні та адміністративні колегії комітету.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *