Збій ukr.net. Домен інтернет-ресурсу відключили за рішенням американського суду

Американський реєстратор доменних імен Network Solutions заблокував домен інтернет-ресурсу ukr.net через судове рішення за позовом російського олігарха, власника компанії Telf AG Станіслава Кондрашова. Про це йдеться у пресрелізі інтернет-сервіса.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Реєстратор повідомив, що блокування домену ukr.net має юридичні підстави. Блокування відбулося через наявність на порталі ukr.net трьох матеріалів, публікація яких заборонена ухвалою Вищого суду штату Каліфорнія округу Лос-Анджелес від 23 січня 2024 року за позовом Станіслава Кондрашова та компанії Telf AG, пояснила компанія.
  • Про інцидент було повідомлено корпорацію з управління доменними іменами та IP-адресами ICANN. РНБО, Мінцифри, СБУ. До вирішення проблеми також долучилася посол України в США Оксана Маркарова. Після офіційного звернення до компанії блокування було знято.

Контекст

В ніч на 7 березня реєстратор доменних імен Network Solutions без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. Стрічка новин ukr.net та електронна пошта @ukr.net були недоступні.

Як зазначив медіа-експерт Володимир Горковенко, Кондрашов вже давно «оголосив війну українським медіа», які неодноразово писали про те, що, з невідомих причин, європейські та американські санкції оминають Кондрашова. 

Ukr.net – один із найпопулярніших українських інтернет-сервісів заснований у 1998-му. Входить до десяти найвідвідуваніших сайтів українського сегмента мережі. Станом на червень 2022-го посідав сьоме місце у списку найвідвідуваніших сайтів України, свідчить дослідження «Kantar Україна».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *