Заклади громадського харчування Києва з 1 вересня продовжать час роботи на одну годину

Заклади громадського харчування Києва з 1 вересня продовжать час роботи на одну годину – до 23:00. Таке рішення ухвалила Рада оборони міста Києва, повідомив мер Віталій Кличко.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • З проханням продовжити роботу до міської влади звернулися представники Національної ресторанної асоціації України, зазначив Кличко. 
  • Він пояснив, що рішення про обмеження роботи закладів до 22:00 було ухвалене, коли комендантська година в столиці розпочиналася о 23:00. А зараз вона – з 00:00.
  • «Підприємці під час зустрічі з міською владою, де обґрунтовували доцільність такого рішення, наголошували, що подовження часу роботи закладів сприятиме поліпшенню економічної ситуації у столиці, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів», – йдеться у повідомленні мера Києва в Telegram.

Контекст

Як писав раніше Forbes, з червня Нацполіція активно почала перевірки київських закладів. За словами засновниці компанії «Ресторанний консалтинг» Ольги Насонової, рестораторів просять закриватися до 22:00. Нацполіція посилається на протокол №18 Ради оборони Києва, який був прийнятий ще у серпні 2022 року. Тоді комендантська година тривала до 23:00. У документі зазначено, що заклади громадського харчування мають працювати до 22:00. 

У вечірній час, з 21:00 до опівночі, заклади, у яких є алкоголь, заробляли від 35% до 50% денної виручки, підрахувала Насонова. За її словами, у середньому закриття на годину раніше коштує ресторанам і кав’ярням 10–15% добової виручки. 

Через постійні перевірки поліції Національна ресторанна асоціація створила електронну петицію на сайті Київської міської ради. У ній вона просить продовжити роботу закладів громадського харчування до 23:00.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *