Уряд заклав на гранти переробникам 5 млрд грн в 2024 році

Уряд збільшив фінансування та вдосконалив процес надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств в рамках програми «єРобота». Рішення було ухвалено на засіданні 10 листопада, повідомила пресслужба Мінекономіки. 

Ключові факти

  • Відтепер можна буде використовувати кошти Фонду загальнообовʼязкового державного соціального страхування на випадок безробіття як джерело фінансування програми. Головним розпорядником цих коштів призначено Державну службу зайнятості. 
  • Як зазначила заступниця міністра економіки Надія Бігун, завдяки цьому рішенню до кінця поточного року підприємці зможуть отримати грантів на переробку додатково ще на суму до 1 млрд грн. 
  • За її словами, на наступний рік уряд закладає понад 5 млрд грн на гранти в переробній галузі з усіх джерел, їх зможуть отримати близько 1000 підприємств.
  • Завдяки грантовій підтримці бізнесу уряд розраховує на створення до 20 000 нових робочих місць у переробній та суміжних галузях промисловості.

Контекст

Грантова програма для переробних підприємств надає бізнесу можливість отримати фінансову підтримку для розвитку своїх компаній. Основними умовами програми є обовʼязок створення нових робочих місць та співфінансування проєкту. 

Отримувач гранту має забезпечити створення до 25 робочих місць, що сприяє розвитку економіки та зайнятості. А співфінансування розподіляється за схемою: отримувач повинен внести 50% власних коштів, а держава надає решту 50% у вигляді гранту. 

Для підприємств, що працюють на деокупованих територіях, співфінансування складає 20% від підприємця та 80% від держави.

Подати заявку на отримання гранту можуть фізичні особи-підприємці (ФОП) та юридичні особи через портал «Дія». Від старту програми вже видано понад 400 грантів на 2,2 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *