«Укренерго» залучить €24,5 млн від Німеччини на зміцнення енергосистеми

Уряд Німеччини через банк KfW виділив €24 млн кредиту, а також ще €0,5 млн гранту для посилення української енергосистеми, повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький. Кошти будуть спрямовані на посилення технічних зв’язків з енергосистемою континентальної Європи, відновлення високовольтних об’єктів в західному регіоні та побудову їхнього захисту.

Ключові факти

  • За словами Кудрицького, партнери системно вкладаються в розбудову енергетичної безпеки, яка має три важливі складові: відновлення енергооб’єктів, їхній захист, збільшення торгівлі електроенергією з ЄС.
  • Він додав, що сьогодні, 27 листопада, мав зустріч з новопризначеним керівником Офісу німецького державного банку розвитку KfW в Україні Лоренцом Гесснером та послом Німеччини в Україні Мартіном Єгером, де обговорювалось виділення коштів.
  • Підписання всіх необхідних угод очікується у найближчі тижні.

Контекст

НЕК «Укренерго» вже залучила понад €220 млн від німецького уряду для відновлення підстанцій та підтримки ліквідності Завдяки співпраці з KfW. Німецькі оператори системи передачі Amprion, TenneT, TrasnetBW та 50 Herz надали більше сотні одиниць обладнання для ремонту магістральних електромереж та підстанцій «Укренерго».

Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО; у Росії стало менше ракет; проведено ремонтну кампанію; захист енергооб’єктів; робота з міжнародними партнерами; достатня кількість енергоресурсів.

Минулого місяця стало відомо, що «Укренерго» отримає €76 млн гранту від уряду Німеччини. Кошти будуть спрямовані на фінансування будівництва інженерного захисту підстанцій, встановлення нового високовольтного обладнання, зокрема автотрансформаторів, та модернізацію мережі на кордоні з Європою.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *