Українсько-британська рекрутингова платформа JobCannon поглинає стартап Adsme з оцінкою до $1 млн

За умовами угоди, JobCannon повністю поглинає Adsme й інтегрує її технологію у свою рекрутингову ШІ-платформу. Про це Forbes повідомив СЕО та співзасновник JobCannon Пітер Коломієць.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Маркетинговий стартап Adsme у 2022-му заснували українці Віктор Левченко та Данило Орлов. Він розробив технологію, що за допомогою ШІ-алгоритмів аналізує й прогнозує ефективність візуальної й текстової реклами на Facebook й Instagram.
  • Рекрутинговий стартап JobCannon зі штаб-квартирою у Лондоні теж у 2022-му створили троє українців: Андрій Чередніченко, Алекс Молодик і серійний технопідприємець Пітер Коломієць. Останній також колишній співзасновник харківської IT-компанії IdeaSoft, що входить до українсько-шведської Sigma Software Group. Він вийшов з проєкту у вересні 2022-го.
  • На початку 2024-го JobCannon залучив перші $500 000 від казахського венчурного фонду White Hill Capital, раунд відбувся за сприяння Світового банку. На квітень 2024-го стартап має до $1 млн інвестицій, уточнює Коломієць, команда також отримала бридж-фінансування від низки британських ангелів.
  • Суму угоди сторони не розкривають. У 2023-му Adsme залучив інвестиції від інвесткомпанії Fidelity Family Office та низки ангелів. Його оцінка – до $1 млн, каже Коломієць.
  • Угода буде профінансована в декілька траншів. Левченко приєднається до команди JobCannon як CTO. Технологія Adsme буде інтегрована у рекрутингову платформу JobCannon і покращить алгоритм «метчингу» кандидатів і рекрутерів.

Контекст

Основний продукт JobCannon – заточена під технологічний бізнес HR-платформа, що за допомогою ШІ допомагає роботодавцям знайти співробітників, що найоптимальніше підходять на ту чи іншу посаду. ШІ також допомагає пошукачам детально заповнити профайл, а рекрутерам – зробити опис вакансії. JobCannon робить ставку на ассесмент – це набір рекрутингових практик і прийомів, що дає змогу роботодавцеві глибоко оцінити професійні й особисті якості потенційного співробітника. «Ми не шукаємо ідеальних кандидатів, а пропонуємо людей, що насправді потрібні компаніям», – пояснює Коломієць.

На початок квітня стартап має команду із 51 спеціаліста і понад 500 клієнтів – це сервісний IT-бізнес, технологічні стартапи та рекрутери. Серед них ізраїльська Elad Systems, Dominos тощо. У 2023-му JobCannon також поглинув ізраїльську рекрутингову агенцію Digital Hunters і запустив шестимісячні навчальні курси для рекрутерів.

Найскладніша частина продукту – алгоритм, що «метчить» кандидатів і роботодавців. Коломієць давно шукав CTO з експертизою у штучному інтелекті і залучав до роботи Левченка як консультанта. Розробка алгоритму з нуля тривала б мінімум рік, каже Коломієць, а технологія Adsme однаково добре працює і для маркетингу, і для HR.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *