Українські перевізники розпочали протест на кордоні у відповідь на польський мітинг

На пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники розпочали мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону, пише «Укрінформ». В акції взяли участь перевізники та водії разом із транспортом, загалом під кордон приїхало понад 30 вантажівок.

Ключові факти

  • Мітинг організували члени громадської організації «Міжнародні автомобільні перевізники України». «Сьогодні – це попереджувальна акція – відповідь на блокування ключовим автошляхів польськими протестувальниками… Нас обурюють дії польських колег, оскільки в цей складний час замість того, щоб підтримати Україну вони створюють перепони», – повідомив очільник ГО Володимир Михалевич.
  • На думку українських водіїв, ситуація, яка виникла, несе непомірну шкоду економікам обох країн, тому вони закликають польських колег об’єднатись, щоб підтримувати продовольчу безпеку світу, а головне – разом боротись за перемогу.
  • Автомобілісти наразі не планують блокувати рух авто і не перешкоджатимуть роботі пункту пропуску. Мета акції – привернути увагу польських перевізників, щоб ті зрозуміли, що блокування шкодить не лише Україні, а й Польщі і зводить нанівець допомогу, яку вона надає Україні.
  • За словами організаторів, мітинг на пункті пропуску «Краківець-Корчова» триватиме до 21 години, і якщо не буде реакції з боку польських протестувальників, акції будуть повторюватися, але їх умови вже будуть не попереджувальні.

Контекст

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: Корчова – Краковець, Гребенне – Рава-Руська та Дорогуськ – Ягодин. 

Організатори протесту пропускають лише безпекові та гуманітарні вантажі, решту – по одному вантажному автомобілю на годину. Якщо Україна не виконає їхні умови, польські перевізники планують продовжувати страйки до 3 січня.

Переговори 13 листопада з польськими протестувальниками, які блокують рух вантажівок на кордоні, теж не мали успіху.

15 листопада протестувальники вчергове відмовилися приймати пропозицію після тристоронніх переговорів.

Що означає перекриття трьох найбільших пунктів пропуску з Польщею для української економіки та чи можливо знайти компроміси з польськими мітингарями, читайте в редакційному матеріалі Forbes.

21 листопада перевізники Словаччини почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Німецьке» в бік українського кордону, повідомила Держприкордонслужба.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *