Україна отримала $118 млн від Японії в межах проєктів Світового банку на охорону здоров’я та відновлення

До держбюджету України надійшло $118 млн від уряду Японії в межах проєктів Світового банку «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя» (HEAL Ukraine) та «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE), повідомляє Міністерство фінансів.

Ключові факти

Грантове фінансування від уряду Японії складається із: 

  • $70 млн в межах проєкту Світового банку HEAL Ukraine, спрямованих на підтримку державного бюджету як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій.  
  • $48,2 млн в межах проєкту Світового банку HOPE. Кошти за проєктом спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних і приватних будинках, які потребують дрібних і середніх ремонтів. 

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що залучені кошти в межах проєктів HEAL та HOPE допоможуть уряду надавати українцям належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг і доступ до них.

Також фінансування допоможе подолати наслідки руйнувань, спричинених збройною агресією РФ, відбудовувати житлову інфраструктуру України.

Контекст

У березні Україна отримала $9 млрд міжнародної допомоги – це рекорд від початку великої війни, йдеться в інфографіці Forbes Ukraine. Березень стане найбільшим місяцем за сумою міжнародного фінансування для України з початку повномасштабного вторгнення. Попередній рекорд був у квітні 2023 року – $5,6 млрд.

Зокрема, 19 березня Україна отримала через механізм Світового банку $1,5 млрд позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» (Growth Foundations Development Policy Loan – DPL) від Японії та Великої Британії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *