ЄС пропонує запровадити санкції проти Північної Кореї за постачання ракет Росії – Bloomberg

Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти Північної Кореї за постачання Росії ракет, які використовуються проти України, пише Bloomberg. Згідно з документами, з якими ознайомилось агентство, блок запропонував включити до списку міністра оборони Північної Кореї та Генеральне ракетне бюро, яке займається національною програмою балістичних ракет.

Зізнаємося у коханні нашим читачам ❤‍🔥 Тільки 14 та 15 лютого даруємо 800 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 999 грн/рік. Діє з промокодом FLOVE. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Балістичні ракети, спроєктовані, розроблені та вироблені» Північною Кореєю, були застосовані проти України російськими збройними силами, йдеться у документі.
  • Зазначається, що також Північна Корея надала Росії сотні тисяч артилерійських боєприпасів. Завдяки цій підтримці, а також здатності Москви постачати обмежені запасні частини через треті країни Росія змогла збільшити виробництво боєприпасів, що набагато перевищує те, що Україна отримує від своїх союзників.
  • Ефект від потенційних заходів проти Північної Кореї, які включають заборону на поїздки та заморожування активів, ймовірно, буде в основному символічним. 

Контекст

ЄС має намір схвалити пакет санкцій, який стане 13-м з моменту вторгнення Росії в Україну, до 24 лютого.

Запропоновані санкції, для прийняття яких необхідна підтримка всіх держав-членів, включають внесення до списку близько 110 фізичних та юридичних осіб, які беруть участь у виробництві й постачанні зброї, а також компонентів та обладнання, необхідних для її створення. 

Блок також вперше запропонував обмежити експорт компаній у Китаї та Індії через їхню ймовірну причетність до постачання до Росії заборонених технологій та електроніки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *