ЄС надасть Україні додаткові 500 електрогенераторів, їх вартість становить понад €16 млн

Європейська комісія вирішила відправити в Україну ще 500 електрогенераторів, йдеться у пресрелізі. Їх вартість становить €16,5 млн, генератори будуть передані різним українським міністерствам.

Ключові факти

  • У Єврокомісії зазначили, що атаки з боку Росії зробили українську енергетичну інфраструктуру крихкою, і незважаючи на зусилля місцевої влади, за рік відновити усі зруйновані електромережі неможливо.
  • «Ми відправляємо в Україну ще 500 електрогенераторів, довівши їх загальну кількість до понад 5500, щоб забезпечити достатнє енергопостачання і підтримувати роботу життєво важливих служб», – сказано у повідомленні.
  • Генератори потужністю від невеликих 12,5 кВА до 1000 кВА, надані з резервів ЄС для екстреного порятунку, розміщених у Польщі, здатні забезпечити енергією цілі лікарні у разі відключення електроенергії.
  • Так ЄС хоче забезпечити достатнє постачання електроенергії, а також підтримати в робочому стані життєво важливі служби, такі як лікарні. Згідно із повідмоленням, 40 із 500 генераторів призначені для шкіл.

Контекст

Разом із цим постачанням в Україну було відправлено понад 5500 електрогенераторів через Механізм цивільного захисту ЄС. Крім генераторів, ЄС постачає в Україну інші життєво важливі енергоносії, такі як трансформатори, автотрансформатори, високовольтне обладнання та світлодіодні лампи.

В межах Механізму цивільного захисту ЄС усі 27 країн блоку, а також Норвегія, Туреччина, Північна Македонія, Ісландія та Сербія запропонували Україні допомогу, починаючи від медикаментів до транспортних засобів та енергетичного обладнання. Наразі через механізм в Україну було доставлено понад 98 000 т допомоги.

Загальна фінансова вартість підтримки, наданої у межах Механізму цивільного захисту ЄС, становить €796 млн.

Україна увійшла у цю зиму відновленою і готовою до атак і терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО, у Росії поменшало ракет, проведено ремонтну кампанію, захист енергооб’єктів, робота з міжнародними партнерами, достатня кількість енергоресурсів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *