ЄС досі не погодив новий пакет санкцій проти РФ. У Єврокомісії пояснили затримку

Європейська комісія заявила, що переговори з підготовки санкцій затягнулися, що не дозволило президентці Урсулі фон дер Ляєн представити пропозицію 12-го пакета обмежень проти РФ цього тижня, повідомив представник ЄК Ерік Мамер, пише «Європейська правда».

Ключові факти

  • «Переговори щодо підготовки санкцій можуть тривати дещо довше, ніж очікували. Ми дійсно сподівалися, що матимемо змогу виступити з пропозицією нового пакета до сьогодні. Але цього не сталося», – сказав він.
  • За словами Мамера, дискусії з цього питання продовжуються, і «ми сподіваємося, що дуже скоро зможемо вийти з презентацією пропозиції».
  • Представник Єврокомісії відмовився назвати дату, коли установа зможе представити новий пакет санкцій, але уточнив, що «дуже скоро» точно не означає наступний місяць.

Контекст

У червні Рада ЄС затвердила 11-й пакет санкцій проти Росії, цей пакет був покликаний забезпечити ще більш ефективне застосування та реалізацію обмежень блоку проти РФ.

Раніше повідомлялося, що новий пакет антиросійських санкцій, ймовірно, включатиме заборону на російські алмази і довгоочікувану пропозицію використати прибуток від заморожених активів центрального банку РФ для допомоги Києву. Очікується, що Єврокомісія озвучить юридичні пропозиції на початку грудня. Наразі може йтися про близько €5 млрд на рік, вважає економіст Андрій Нестерук.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *