ЄБРР виділить ПриватБанку кредит у $25 млн на торговельне фінансування

ЄБРР відкриває кредитну лінію ПриватБанку на $25 млн для забезпечення безперебійної торгівлі з Україною. Про підписання відповідної угоди повідомила пресслужба банку.

Ключові факти

  • З початком повномасштабної війни доступ до фінансування для українських імпортерів та експортерів ускладнився, оскільки міжнародні банки не готові брати на себе прямі ризики, пов’язані з фінансуванням українських торговельних операцій, зазначається у пресрелізі. 
  • За цей час у рамках Програми сприяння розвитку торгівлі (ПСРТ) ЄБРР було підтримано 355 торговельних транзакцій з найважливішими для української економіки товарами на загальну суму €972 млн. 
  • З підписанням цієї угоди ПриватБанк приєднався до 11 інших українських банків, з якими ЄБРР уже співпрацює за ПСРТ.
  • Угода сприятиме подальшому розвитку напряму торговельного фінансування у ПриватБанку та експорту української продовольчої продукції, зазначили у фінустанові.

Контекст

Минулого року ЄБРР розпочав стратегічну співпрацю з ПриватБанком у рамках програми «Гарантії стійкості та забезпечення джерел засобів для існування», за якою банкам-партнерам в Україні надаються гарантії для покриття ризиків за новими кредитами. Підписана гарантійна угода покриває ризики за новими кредитами на загальну суму €240 млн для приватних, переважно мікро-, малих або середніх підприємств, які працюють у секторі агробізнесу чи інших критично важливих галузях.

ЄБРР збільшив обсяги фінансування української економіки після початку російського вторгнення. За перші два роки війни інвестував у неї €4 млрд. 

Наприкінці минулого року керівники ЄБРР схвалили резолюцію щодо збільшення капіталу банку на €4 млрд, довівши його до €34 млрд. Рішення ухвалили для продовження інвестицій в економіку України.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *