У Польщі знову висипали з вагонів українську агропродукцію

На залізничному пункті пропуску «Дорогуськ» на кордоні невідомі висипали з вагонів українську агропродукцію, повідомило Міністерство інфраструктури. Зерновози з ріпаком прямували транзитом через Польщу до Німеччини.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • За даними відомства, інцидент стався сьогодні близько 9 години ранку на залізничному пункті пропуску «Дорогуськ». Невідомі пошкодили ріпак у трьох зерновозах, які прямували транзитом до німецького Гамбургу.

У Польщі знову висипали з вагонів українську агропродукцію. Ріпак прямував транзитом до Німеччини /Фото 1

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

  • «Непокарані злочини завжди повертаються. Хоч це військова агресія, хоч пошкоджене зерно. Злочинці мають бути знайдені і покарані негайно, щоб у інших не було спокуси їх повторити», – повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
  • «Укрзалізниця» вже готує відповідне звернення про інцидент до правоохоронних органів Польщі.
  • Посольство України в Польщі надіслало офіційну ноту до польських органів влади та вимагає знайти і притягнути до відповідальності тих, хто розсипав ріпак з зерновозів, повідомив посол України в Польщі Василь Зварич.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. Поблизу ПП «Медика – Шегині» протестувальники перекрили залізницю та розсипали збіжжя із зерновозів. Також на пункті перетину кордону «Рава-Руська – Гребенне» польські протестувальники зупинили пасажирський автобус.

Українська влада вже поінформувала Єврокомісію про ситуацію з блокуванням українського кордону, зокрема про блокування пасажирського руху й висипання зерна з товарного поїзда. Президент Польщі Анджей Дуда сподівається, що протест польських фермерів на кордоні з Україною вдасться зупинити завдяки переговорам, як це було під час мітингів перевізників. За його словами, зараз відбуваються переговори між польським урядом і фермерами, а також профспілками, щоб розблокувати кордон. 

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Станом на ранок 23 лютого у чергах на перетин кордону на території Польщі стоять понад 2400 вантажних транспортних засобів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *