Виробник крабових паличок Vici продає російський бізнес – росЗМІ

Литовська Viciunai Group, яка випускає крабові палички Vici, готується продати свій російський бізнес, пише «Коммерсантъ» із посиланням на звіт ТОВ «Вичюнай-русь». Компанія отримала згоду влади РФ на продаж заводу потужністю понад 120 000 т на рік.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Компанія повідомила, що угода вже схвалена урядовою комісією з контролю за іноземними інвестиціями. Йдеться про продаж калінінградського підрозділу литовської Viciunai Group російській компанії.
  • У результаті права вимог щодо договорів позики та боргу на загальну суму $29,4 млн і €1,86 млн перейдуть російській «Група Океан». Зміна власника відбудеться у «найближчий час», йдеться у звіті «Вичюнай-русь».
  • Покупець, за даними видання, може діяти в інтересах великого імпортера риби та морепродуктів «Юніфрост». 

Контекст

Viciunai Group є найбільшим переробником сурімі на планеті, вона також є одним із найбільших та економічно найпотужніших виробників морепродуктів у Європі. Її головний офіс знаходиться в Литві, а заводи працюють в Литві, Іспанії, Естонії та РФ.

За даними НАЗК, виробничий комплекс ТОВ «Вичюнай-русь» є найбільшим підприємством Viciunai Group, на якому працюють 1500 працівників. Він знаходиться в Калінінградській області, а його чистий прибуток за 2022 рік збільшився на 156%, до $20 млн.

Дочірня компанія Viciunai ТОВ «БалтКо», бувши офіційним представником компанії в РФ, надає там послуги з перевезення продуктів рибної кулінарії, рибної переробки, сурімі й морепродуктів. Її чистий прибуток за 2022-й становив $2,5 млн. 

У січні 2024-го НАЗК внесло глобального виробника і постачальника харчових продуктів Viciunai Group до переліку міжнародних спонсорів війни. Адже після початку вторгнення РФ компанія обіцяла піти з російського ринку, але не зупинила свої потужності та сплачує податки до бюджету РФ.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *