Великі автосалони в Києві зазнали руйнувань внаслідок російської атаки (відео)

У Києві у результаті масштабної атаки РФ пошкоджені великі автомобільні автосалони, зокрема значних руйнувань зазнав офіційний дилерський центр автобренду Citroen 38 RA на Подолі, пише «Інтерфакс-Україна» із посиланням на представництво компанії Stellantis.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • Пресслужба компанії повідомила, що автосалон, який було відкрито у 2020 році, зазнав руйнувань фасаду, даху, у ньому вибито вікна.
  • «Автосалон розрахований на експозицію семи автомобілів у шоу-румі. Але закривати центр не планують, його буде відновлено», – йдеться у повідомленні.
  • Автосалон є одним із чотирьох офіційних дилерських центрів у Києві автобренду Citroen.
  • Окрім цього, зазнав пошкоджень і розташований на тій самій вулиці автосалон компанії «Атлант Моторз Енерджі» – одного з найбільших постачальників до України електромобілів із Китаю (бренди Volkswagen, Honda, Toyota, Audi, Nissan, KIA, Mercedes-Benz, ZEEKR, BYD, Polestar).
  • Відповідно до відео «Радіо Свобода» із місця подій у Подільському районі, у будівлі також пошкоджено фасад і вибито вікна.

Контекст

Основним напрямком російського удару 2 січня став Київ. За даними мера Києва Віталія Кличка, у столиці пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські приміщення, є пожежі. Росія вкотре атакувала об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Вночі й зранку силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі.

Згідно із розрахунками Forbes, РФ витратила на масовану ракетну атаку по Україні 2 січня близько $620 млн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *