ВАКС заарештував Пашинського з альтернативою застави в понад 272 млн грн

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Сергію Пашинському у справі про викрадення так званих нафтопродуктів Курченка. Суддя озвучила рішення 26 лютого.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Суд відправив Сергія Пашинського під варту до 25 квітня із альтернативою застави у 272,52 млн грн.
  • ВАКС ухвалив таке рішення у справі майже 10-річної давнини про викрадення так званих нафтопродуктів Курченка.
  • Слідство підозрює Пашинського у порушенні двох статей Кримінального кодексу України – створення злочинної організації та розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем.

Контекст

На початку 2014-го тодішній власник Одеського нафтопереробного заводу Сергій Курченко, тікаючи з України слідом за Віктором Януковичем, залишив по собі майже 100 000 т нафтопродуктів. 

За даними слідства, у 2014-му Сергій Пашинський, обіймаючи посаду в.о. глави Адміністрації президента, посприяв тому, щоб «нафтопродукти Курченка» реалізовувало держпідприємство «Укртранснафтопродукт», яке опинилося під контролем Сергія Тищенка. В ході судового розгляду прокурор наводив докази причетності Пашинського до продажу нафтопродуктів держкомпанією за заниженими цінами приватним компаніям Тищенка.

З осені 2014-го до 2016 року Тищенко начебто неодноразово привозив Пашинському готівку, розповів Forbes співрозмовник у НАБУ на умовах анонімності, адже не уповноважений оприлюднювати ці дані. «Це брехня, – заперечував Пашинський. – Мені образливо це чути».

12 лютого представники НАБУ і СБУ прийшли з обшуками до Пашинського.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *