В Україні запустили венчурний фонд SMG Capital на $10 млн для підтримки стартапів

У 2024 році в Україні запустився венчурний фонд SMG Capital. Очікуваний обсяг фонду – $10 млн, пише AIN.UA з посиланням на керівного партнера Олександра Шинкарьова.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • SMG Capital зібраний майже на 50% із власних коштів і коштів партнерів. Він створений на базі трьох венчурних фондів із США, Європи та України, зазначив Шинкарьов.
  • Фонд планує інвестувати у компанії з українськими засновниками, які орієнтовані на ринок США. Загалом планується проінвестувати в 100 tech-стартапів на ранніх стадіях.
  • SMG Capital також запускає тримісячну програму для українських стартап-ентузіастів. За словами Шинкарьова, її мета – забезпечити учасників необхідними знаннями, навичками та ресурсами для успішного запуску власних стартапів, приєднання до наявних проєктів або формування команд для майбутніх стартапів.
  • SMG Builder пропонує такі можливості для стартапів: інвестиція в розмірі $25 000, можливість стати співзасновником стартапу, шанс знайти команду для запуску стартапу, рекомендація для завершення стажування від міжнародної компанії.
  • Майбутні партнери білдера зможуть стати співзасновниками стартапів, наставниками чи консультантами для допомоги виходу на ринок США.

Контекст

Фонд SMG Capital юридично був створений ще у 2021 році. Після початку повномасштабного вторгнення його діяльність була призупинена, фактично він почав роботу тільки цього року.

Раніше компанія Google оголосила про запуск другого фонду в межах ініціативи Startup Ukraine Support Fund з бюджетом у $10 млн для підтримки українських стартапів у 2024 році.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *