В Україні запустили програму для постачальників товарів першої необхідності, можна отримати грант до €10 000

У четвер, 10 серпня, відбувся запуск грантової програми на €500 000 для українських підприємців від EU4Business, повідомляє віцепремʼєр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Подати заявку на участь можна через «Дію».

Головні матеріали Forbes Ukraine у розсилці від digital шеф-редактора Віктора Кіщака. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Мета програми – допомогти підприємцям, які в умовах воєнних дій готові розвивати бізнес у сфері постачання товарів першої необхідності.
  • 50 малих бізнесів, які відповідають критеріям та мають чіткий план використання гранту, зможуть отримати до €10 000 на розвиток. Кошти можна спрямувати на закупівлю обладнання та сировини/матеріалів, збереження й створення нових робочих місць, оренду приміщення та релокацію бізнесу.

Подати заявку на грант можна, якщо:

  1. У компанії від 11 до 49 працівників.
  2. Власниками є виключно громадяни України.
  3. Компанія не працює на тимчасово окупованих територіях.
  4. Не має дочірніх компаній у РФ, Білорусі та інших країнах із санкційного списку.
  5. Річний дохід не перевищує €10 млн.

Загальний бюджет програми становить близько €500 000, заявки можна подати до 25 серпня.

Контекст

Українці в червні відкрили рекордну кількість ФОП за останні три роки – понад 31 000. Найпопулярнішою сферою під час великої війни стала роздрібна торгівля.

Більшість новоспечених бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але, як і раніше, вистачає тих, хто вирішив працювати у сфері ІТ.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як і торік, у першій половині 2023 року перше місце посіла роздрібна торгівля – нею офіційно почали займатися понад 38 000 українців. 

Також постраждалий від військової агресії мікробізнес і підприємці з-поміж внутрішньо переміщених осіб можуть отримати грантову допомогу від міжнародної гуманітарної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe. У межах проєкту планується виділити 325 грантів вартістю до €2700.

8 серпня відбувся запуск ще однієї хвилі грантів на €3 млн від EU4Business для мікробізнесу за фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини. Підприємці можуть отримати €4000 на відновлення своєї господарської діяльності. Головна мета цих грантів – підтримати відновлення підприємницької діяльності на територіях, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані, а також посилити стійкість мікробізнесу в інших регіонах України під час війни.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *