В Ужгороді відкриють чотирирівневий ТРЦ «Україна»

Наприкінці 2024 року в Ужгороді розпочне роботу чотирирівневий ТРЦ «Україна» з супермаркетом ALMA, кінотеатром і ресторанами. Forbes дізнався, хто будує обʼєкт та яку багаторічну історію він має.

Ключові факти

  • «Загальна площа нового ТРЦ складе понад 20 000 кв. м, що зробить його найбільшим торговим об’єктом в регіоні», – розповів Андрій Лотоцький, гендиректор компанії Retail & Development Advisor (RDA), яка виступає ексклюзивним брокером майбутнього об’єкта. 
  • Продуктовим якірним орендарем ТРЦ «Україна» стане супермаркет ALMA на 2000 кв. м. Мережу, що обʼєднує 17 магазинів у Закарпатській області. 
  • Також в ТРЦ анонсували відкриття магазинів національних та міжнародних операторів, сучасного кінотеатру преміум класу, ресторанів і зони фуд-корту. 
  • Вже добудована частина каркаса майбутнього торгово-розважального центру, повідомляють в RDA. Відкриття ТРЦ «Україна» планується в четвертому кварталі наступного року, зазначив Лотоцький.
  • Девелопер проєкт – компанія «Феба», йдеться в огляді торговельної нерухомості UTG. У 2017 році представник «Феби» Артем Німенко розповідав в ефірі телеканалу М-студіо про початок будівельних робіт нового ТРЦ. 

Контекст

Новий ТРЦ «Україна» в Ужгороді розташується на площі Кирила і Мефодія, що на проспекті Свободи неподалік від історичного центру міста. За цією адресою з 1985 року працював «Універмаг Україна», який у 2016 році знищила пожежа. Хоча до оперативно-рятувальної служби Закарпаття повідомлення про пожежу надійшло, гасити її почали лише об 11:05 і ліквідовували протягом 2,5 годин, йдеться на сайті Управління ДСНС України у Закарпатській області.

«Універмаг вигорів вщент», розповідав в ефірі місцевого телеканалу один із власників магазину, якому дозволили після пожежі зайти всередину. 

За попередніми розрахунками RDA, показник відвідуваності нового ТРЦ сягатиме 20 000 покупців на день.

«Україна» – не перший ТРЦ, відкритий на заході країни у 2023 році. У серпні в Івано-Франківську почала роботу друга черга ТРЦ «Велес» загальною площею 43 000 кв. м. Також, за даними RAU, за першу половину 2023 року ввели в експлуатацію ТРЦ «Вектор» у Трускавці (GBA – 12 000 кв. м), Park у Дрогобичі (11 800 кв. м) і Baobab у Луцьку (6500 кв. м).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *