Тимчасовий морський коридор продовжує працювати попри обстріл РФ – МІУ

Тимчасовий коридор до чорноморських портів, оголошений Україною, продовжує роботу. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури. Наразі шість суден рухаються на вихід із портів Великої Одеси, п’ять – на вхід.

Ключові факти

  • 9 листопада шість суден з 231 000 т агропродукції на борту вийшли з одеських портів та рухаються в напрямку Босфору. Ще п’ять кораблів очікують на захід до українських портів під завантаження, уточнили в Мінінфраструктури. 
  • «Рух українським коридором не припинявся попри систематичні атаки Росії на портову інфраструктуру», – зазначили в міністерстві. 
  • З початку роботи тимчасового маршруту до портів Великої Одеси зайшли 116 суден. Із 8 серпня 2023 року вже 91 судно експортувало 3,3 млн т аграрної продукції та продукції ГМК. 

Контекст

8 листопада Росія обстріляла цивільне судно під прапором Ліберії під час його заходу в один із портів Одеської області, повідомило оперативне командування «Південь». внаслідок атаки загинув лоцман, поранено трьох членів екіпажу – громадян Філіппін і ще один працівник порту.

Судно мало перевозити залізну руду до Китаю, повідомив Олександр Кубраков, віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Це вже 21-ша цілеспрямована атака Росії після виходу з зернової угоди: відтоді ворог пошкодив понад 160 об’єктів інфраструктури та 122 транспортні засоби, зазначив Кубраков.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *