Tesla запустить у Шанхаї проєкт гігафабрики з виробництва накопичувачів енергії

Американський автовиробник Tesla придбав землю у Шанхаї під новий проєкт – гігафабрику, яка на початковому етапі вироблятиме 10 000 накопичувачів енергії Megapack на рік, пише Reuters.

Ключові факти

  • Церемонія підписання угоди про придбання землі для реалізації проєкту відбулася у пʼятницю вранці у Шанхаї.
  • Будівництво проєкту, який буде здатний виробляти 10 000 накопичувачів на рік, планується розпочати у першому кварталі 2024 року, а саме виробництво розпочнеться у четвертому кварталі.
  • Tesla заплатила 222,42 млн юанів ($31,13 млн) за права користування ділянкою площею 19,7 га, йдеться в окремій заяві уряду. Майданчик знаходиться поряд з існуючим заводом Tesla, що виробляє автомобілі Model 3 та Model Y.
  • У квітні Tesla заявляла, що розпочне будівництво у третьому кварталі цього року, а виробництво очікується у другому кварталі наступного.

Контекст

Китай став ключовим виробничим центром компанії Tesla. У 2022 році на заводі в Шанхаї буде випущено понад 710 000 автомобілів, що становить близько 52% світового виробництва компанії. Але споживчий попит у Китаї – найбільшому у світі ринку автомобілів та електромобілів – постраждав від уповільнення економічного зростання.

Megapack – це акумулятор для накопичення енергії та підтримки енергозабезпечення, його використання сприяє стабільності електромереж і запобігає перебоям у їх роботі, повідомляє Tesla. Обсяг 10 000 Megapack еквівалентний майже 40 гВт·год електроенергії.

Tesla за результатами третього кварталу збільшила виторг на 9%, водночас чистий прибуток впав у 1,8 раза. Валова маржа на автомобіль, скоригована з урахуванням кредитів (які різко зросли) і лізингу, знизилася удвічі порівняно з минулим роком, до приблизно $7000, що є найнижчим показником з початку 2018-го. Чистий прибуток зменшився до $1,85 млрд, або $0,53 у розрахунку на акцію, порівняно з $3,29 млрд, або $0,95 на акцію, за аналогічний період 2022-го. Валова рентабельність зменшилася до 17,9% порівняно з 25,1% роком раніше та 18,2% у другому кварталі 2023-го.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *