Tesla втратила близько $30 млрд ринкової вартості на тлі першого зниження квартальних поставок за чотири роки

Автовиробник Tesla повідомив про зниження квартальних поставок уперше майже за чотири роки і не виправдав оцінок Волл-стріт, оскільки зниження цін не змогло стимулювати попит на висококонкурентному ринку, пише Reuters. Цього року акції компанії впали приблизно на 33%.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Акції компанії, яку очолює Ілон Маск, впали на 5,2% – до $166,08 – у вівторок, 2 квітня, вдень, призвівши до втрати близько $30 млрд ринкової вартості.
  • Після багатьох років швидкого зростання продажів, які допомогли перетворити Tesla на найдорожчого автовиробника у світі, компанія готується до уповільнення зростання в 2024 році.
  • Постачання Tesla знизилися на 8,5% у першому кварталі до 386 810 автомобілів порівняно з роком раніше, і за цей період компанія виробила 433 371 автомобіль.Tesla поставила 369 783 моделі Model 3 та Model Y, а також близько 17 000 автомобілів інших моделей, включаючи седан Model S, Cybertruck та позашляховик преміум-класу Model X.
  • Волл-стріт очікувала, що Tesla поставить 454 200 автомобілів, згідно з середнім прогнозом аналітиків.
  • Востаннє автовиробник повідомляв про падіння продажів у другому кварталі 2020 року, коли пандемія COVID-19 змусила Tesla зупинити виробництво.
  • Tesla пояснила падіння обсягів частково зусиллями з підготовки свого заводу у Фрімонті, штат Каліфорнія, до збільшення виробництва оновленої Model 3, а також зупинкою заводу в Берліні.

Контекст

Tesla зіткнулася з гострою конкуренцією в Китаї з боку місцевих гравців, включаючи лідера ринку BYD, який обігнав американську компанію як найбільшого у світі виробника електромобілів у четвертому кварталі, і нового учасника Xiaomi.

Згідно з опитуваннями експертів, особистість генерального директора Маска, його схильність до правої політики та суперечливі публічні заяви також відлякують деяких потенційних клієнтів Tesla у Сполучених Штатах. Tesla стикається з безліччю проблем з власним іміджем, включаючи судові позови та розслідування.

У січні Tesla також попередила про «помітно низьке» зростання продажів цього року, оскільки компанія зосереджена на виробництві електромобілів наступного покоління.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *