Tesla представила дешевші версії Model S і Model X

Американська Tesla представила для ринку США доступніші версії електромобілів Model S і X. У такий спосіб компанія прагне збільшити продажі, оскільки високі витрати на позики перешкоджають попиту на дорогі електромобілі, пише Reuters.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Обидві моделі матимуть таку саму батарею та двигуни, що й варіанти з подвійним двигуном, які коштують на $10 000 дорожче, але їхня продуктивність і запас ходу будуть обмежені програмним забезпеченням, сказав торговий представник Tesla.
  • Ціна Model S Standard Range становить $78 490, а Model X Standard Range – $88 490.
  • Model S у версії Standard Range втратила в запасі ходу з 648 км до 512 км (за циклом EPA) і в часі розгону до 96 км/год – з 3,1 до 3,7 сек. 
  • Запас ходу Model X у комплектації Standard Range становить близько 430 км та час розгону до 96 км/год за 4,4 сек. 
  • Tesla повідомила, що нові моделі авто будуть доступні для доставки у вересні-жовтні цього року. 

Контекст

У США Model 3 та Model Y мають право на податкову знижку у розмірі $7500, Model S та X – ні, що знижує їхню привабливість. Частка їх продажів не перевищує 5% (у другому кварталі 2023 року).

За підсумками другого кварталу 2023-го глобальні постачання Tesla зросли на 83%. Цьому сприяли як стрімке зниження цін на самі електромобілі, так і значні знижки під час їхнього продажу, оскільки конкуренція на ринку посилюється. У другому кварталі продажі Model S та Model X зросли на 19%.

Місяці знижок на електромобілі Tesla вже позначилися на валовій маржі компанії, яка у другому кварталі знизилася до 18,1%. Це найнижчий показник з другого кварталу 2019 року.

Проте маржа Tesla залишається однією з найвищих у автомобільній промисловості. За даними FactSet, операційна маржа Ford Motor Co. становила близько 4% у 2022-му, а General Motors Co. – близько 6,6%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *