Теракт на Каховській ГЕС. Запрацював водогін на ділянці «Інгулець – Кряжеве»

Перша нитка магістрального водогону на ділянці «Інгулець – Кряжеве» запрацювала 21 серпня. Цей водогін почали будувати на третій день після теракту на Каховській ГЕС, йдеться в повідомленні пресслужби Мінвідновлення. 

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Перша нитка водогону дасть змогу забезпечити доступом до води близько 25% населення Кривого Рогу в Дніпропетровській області, наголошується в повідомленні.
  • Для запуску першої ділянки вода з річки Інгулець подається насосною станцією до підземного трубопроводу. Далі відкритим каналом потрапляє до Південного водосховища та подається мешканцям Кривого Рогу. Цей процес триватиме до 10 днів, уточнили в Мінвідновлення. 
  • Проєкт магістрального водогону складається з трьох ділянок загальною протяжністю майже 150 км. Попереду – запуск ще двох ділянок «Марганець – Нікополь – Покров» (довжина 40,9 км) і «Запоріжжя – Томаківка – Марганець» (76,7 км). Запуск цих трьох ділянок запланований на початок осені.

Контекст

6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Того ж дня уряд виділив 1,5 млрд грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а Агентство відновлення взяло на себе реалізацію проєктів будівництва водогонів.

Наразі перебої з водопостачанням мають близько мільйона українців, наголосили в Мінвідновлення. У деяких населених пунктах воду підвозять цистернами, питну воду люди купують у пляшках.

Водогін має забезпечити питною водою жителів Кривого Рогу, Мар’янського, Марганця, Нікополя, Покрова, Томаківки. Водозабір здійснюватимуть з Інгульця та Дніпра.

4 липня віцепремʼєр Олександр Кубраков повідомив про початок підготовчих робіт із будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали через підрив Каховської ГЕС. 

Наприкінці липня повідомлялося, що учасники «Великого будівництва» – ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Група компаній Автострада» – займуться будівництвом двох водогонів на Дніпропетровщині загальною вартістю 10,6 млрд грн. Відповідні договори без проведення тендерів компанії уклали зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області, свідчить інформація на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

За підтримки USAID_ВзаємоДія буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок магістральних водогонів, йдеться у повідомленні Мінвідновлення.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *