Telefonica Germany вирішила перевести 1 млн клієнтів 5G в хмару Amazon

Телекомоператор Telefonica Germany до кінця травня переведе 1 млн клієнтів 5G в хмару Amazon Web Services (AWS). Про це пише Reuters з посиланням на заяву керівників німецької компанії. Такий крок знаменує вихід американського гіганта в галузі електронної комерції та хмарних технологій на світовий телекомунікаційний ринок. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Великі компанії, що надають послуги хмарних обчислень, такі як Amazon і Microsoft, намагаються увірватися на телекомринок, очікуючи мільярдних доходів. Проте оператори з обережністю ставляться до можливостей публічних хмар в управлінні мобільною мережею.
  • Telefonica Germany, яка має 45 млн клієнтів у Німеччині, стане одним із перших у світі мобільних операторів, який переведе свою основну мережу в публічну хмару, зазначило агентство.
  • Компанія планує перевести в хмару AWS до 40% клієнтської бази протягом двох наступних років, сказав директор з технологій та інформації в Telefonica Germany Маллік Рао.
  • «Я хочу побачити, як це працює, принаймні протягом одного-двох кварталів, і мати дорожню карту, щоб до 2025–2026 року перевести в хмари щонайменше 30–40% моєї клієнтської бази», – зазначив він. 

Контекст

Очікується, що світовий телекомунікаційний хмарний ринок досягне $108,7 млрд до 2030 року з $19,7 млрд у 2021-му, що зробить його драйвером зростання для таких компаній, як Amazon.

Продажі в AWS прискорилися на 17% у першому кварталі, до $25 млрд, перевершивши очікування Волл-стріт, повідомила компанія у фінзвітності. Проте за останній рік зростання AWS сповільнилося, оскільки компанія скоротила витрати на підтримку хмарних підрозділів. Водночас керівники Amazon заявили, що попит на генеративний штучний інтелект може позитивно вплинути на хмарний бізнес компанії.

Напередодні Аmazon оголосила про плани вкласти $9 млрд у розвиток хмарної інфраструктури в Сингапурі протягом наступних чотирьох років. Це рішення відображає прагнення компанії зміцнити свої позиції в Південно-Східній Азії та задовольнити зростаючий попит на хмарні сервіси в регіоні.

Це вкладення Amazon в AWS підкреслює посилення конкуренції між найбільшими світовими провайдерами хмарних послуг у Південно-Східній Азії. Компанії, такі як Microsoft і Google, також активно нарощують свої хмарні потужності в регіоні, прагнучи завоювати більшу частку ринку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *