Стратегія перемоги України для Конгресу: найважливіші елементи пояснив Держдеп

США прагнуть, щоб Україна перемогла у цій війні, зазначив на пресбрифінгу 22 квітня заступник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс ОʼБраян. Та назвав найважливіші елементи нашої перемоги для США.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «США прагнуть, щоб Україна перемогла у цій війні», — відповів ОʼБраян на запитання репортера Forbes Ukraine щодо стратегії з підтримки України, яку мають представити держсекретар Ентоні Блінкен та Голова Пентагону Ллойд Остін кільком комітетам Конгресу. 
  • На уточнювальне питання Forbes Ukraine — що США вбачають в перемозі України — ОʼБраян назвав наступні найважливіші елементи:
  • стабілізація ситуації на сході країни. «Це частково залежить від достатньої кількості артилерії у ЗСУ та інших систем озброєння. А також від будівництва укріплень», — пояснив він.
  • Україна повинна упевнитися, що у неї є люди, необхідні для продовження боротьби. «Тому прийняття закону про посилення мобілізації дуже важливий крок», — підкреслив заступник держсекретаря США. 
  • дестабілізація російських вогневих позицій. «Щоб ми могли тримати Чорне море відкритим», — додав ОʼБраян. 
  • Також цьогоріч відбудуться дві важливі для зовнішньої політики України події, підкреслив він. «Перша — початок переговорів з ЄС про вступ у союз. Друга — створення НАТО «мосту», чіткого шляху України до членства в Альянсі. Після проведення в країні деяких реформ і виконання умов», — зазначив ОʼБраян. Все стане зрозумілим в червні та липні.
  • «До кінця цього року, якщо Україна воюватиме наданою зброєю так, як ми знаємо, що вона може, та якщо буде прогрес у двох елементах глобального позиціювання (ЄС і НАТО), то зможе перемогти. Незалежно від того, що вирішить зробити Путін», — сказав він. Це реалістичний шлях до української перемоги, додав ОʼБраян. 

Контекст

20 квітня Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. Документ тепер має схвалити Сенат і підписати президент Джо Байден. Голосування у Сенаті заплановане на 23 квітня. Законопроєкт мають подати до Сенату як зміни до лютневого законопроєкту про міжнародну допомогу США (HR.815). Для спрощення проходження в Сенаті.

Але проголосований Конгресом проєкт містить кілька суттєвих відмінностей від положень Сенату. Тиск на Білий дім багаторічною стратегією — одна з них.

Протягом 45 днів з набуття чинності законом держсекретар Ентоні Блінкен та Голова Пентагону Ллойд Остін мають представити кільком комітетам Конгресу багаторічну стратегію з підтримки України. Вона має включати конкретні та досяжні цілі та KPI.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *