Stolitsa, KAN, Інтергал-Буд, Укрбуд. Забудовники створили Українську асоціацію девелоперів

Найбільші гравці українського ринку нерухомості об’єдналися в Українську асоціацію девелоперів «з метою спільного розвитку галузі та відбудови України». Про це йдеться у пресрелізі на сайті новоствореної асоціації.

Ключові факти

  • До асоціації увійшли Stolitsa Group, KAN Development, Інтергал-Буд, Укрбуд Інвест, UDP, Русанівка інвест, Perfect Group, РІЕЛ, Д-І-М, АТ «Позняки-жил-буд» (Taryan group), Українські будівельні системи, SAGA Development, Futura Hata, Ковальська нерухомість, IB alliance, BudCapital, НЕСТ, Стандарт консалтинг груп, Ave-New, Асоціація західноукраїнських забудовників.
  • Завдання асоціації – обʼєднати експертизу та можливості провідних компаній для розвитку українських міст, зазначив голова правління асоціації Євген Фаворов. 
  • За його словами, Українська асоціація девелоперів створена як платформа для комунікації між бізнесом, експертним середовищем, державою та органами місцевого самоврядування. 
  • Серед ключових напрямків роботи асоціації – аналітична діяльність, участь у оцінці та розробці нормативно-правових актів, а також оперативне інформування українських ЗМІ та закордонних партнерів України про ситуацію та можливості, які є на українському ринку девелопменту.

Контекст

У середині жовтня Агентство відновлення й розвитку інфраструктури запровадило нові стандарти проведення тендерів на відбудову цивільних обʼєктів для регіональних Служб відновлення. Таким чином відомство намагається залучити більше компаній до відбудови. 

Нові стандарти значно спрощують участь компаній у закупівлях та скорочують кількість вимог до учасників, зазначається в повідомленні.

Мета нових стандартів – залучення більшої кількості компаній до відбудови та участі в державних закупівлях. Зараз не більше третини українських будівельних компаній працюють із державними коштами.

За даними KSE Institute, з початку війни в Україні, знищено або пошкоджено понад 163 000 обʼєктів житлового фонду. Загальна площа пошкоджених або зруйнованих обʼєктів становить 87 млн кв м, що становить 8,6% від загальної площі житлового фонду України. 

Найбільше постраждало житлове будівництво у Донецькій, Харківській, Луганській та Київській областях.

Вартість збитків житлового фонду України внаслідок війни оцінюється в понад $54 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *