Словацькі перевізники блокуватимуть рух вантажівок на кордоні з Україною 1 грудня – Держприкордонслужба

Спілка перевізників Словаччини планує заблокувати рух вантажного транспорту перед пунктом пропуску «Вишнє Нємецке», суміжним з українським ПП «Ужгород», у пʼятницю, 1 грудня, йдеться в повідомленні Держприкордонслужби. Блокада почнеться о 16 годині.

Ключові факти

  • На виїзд зі Словаччини будуть пропускати по чотири вантажівки на годину. 
  • За даними прикордонників, перевезення гуманітарної та військової допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів блокуватися не буде.

Контекст

З 6 листопада перевізники з Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

23 листопада блокування руху вантажівок почалось і перед пунктом пропуску «Медика», суміжним з українським ПП «Шегині». 

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків від блокування кордону.

28 листопада уряд Польщі вперше відреагував на блокаду кордону, зокрема, міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа віцепрем’єрові Олександру Кубракову, в якому закликав Україну виконати вимоги польських протестувальників.

21 листопада перевізники зі Словаччини заблокували рух вантажівок у напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено.

Цього тижня Словацька спілка перевізників (UNAS) звернулася до Асоціації перевізників Словаччини з пропозицією заблокувати рух на пункті пропуску «Вишнє Нємецке – Ужгород». Перевізники чекали на реакцію Міністерства транспорту країни, перш ніж ухвалити остаточне рішення про блокаду.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *