Скільки людей побачили виставку Алли Горської в Українському Домі

За півтора місяця виставку «Алла Горська. Боривітер» відвідало понад 51 000 людей. Про це директорка Українського Дому Ольга Вієру написала на своїй Facebook-сторінці.

Ключові факти

  • У вихідні виставку відвідували від 2000 до 3000 людей, написала Вієру. Близько 10 000 гостей згідно з програмою лояльності відвідали експозицію безкоштовно.
  • «Виставка потрапила у живий оголений нерв і зрезонувала надпотужно, – каже Вієру. – Ще на етапі задуму було очевидно, що проєкт викличе інтерес, але міру цього інтересу навіть ми, організатори проєкту, уявити собі не могли».
  • Раніше рекордними були результати виставки картин Марії Примаченко: за 2,5 місяці на неї прийшли понад 50 000 осіб. Половина відвідала її безкоштовно та за пільговими квитками, казала Вієру.  
  • Вартість повного квитка на виставку Алли Горської – 100 грн, пільгового – 50 грн. Відповідно, дохід від продажу квитків може становити від 2 млн грн до 4 млн грн за підрахунками Forbes. Для порівняння, від продажу квитків на виставку картин Марії Примаченко вдалось отримати понад 2 млн грн, розповідала Вієру.
  • Причиною популярності виставки Вієру вважає сарафанне радіо – відвідувачі закликали прийти на виставку своїх друзів. З її слів, підтримка проєкту та рівень заохочення інших до відвідування в соцмережах теж стали безпрецедентними.

Контекст

«Алла Горська. Боривітер» – перша ретроспективна виставка художниці, для якої зібрали понад 100 творів. Робота над нею тривала щонайменше пів року, розповідала кураторка виставки Олена Грозовська. Над проєктом працювали арт-фундація «Дукат» разом із Українським Домом.

Грозовська називає Горську іконою дисидентського руху – «неординарна, харизматична та яскрава особистість, художниця, що проявила себе у різних видах мистецтва». Горська створювала живопис, графіку, сценографічні рішення вистав. На сході України, у Донецьку та Маріуполі зокрема, її мозаїчні панно прикрашали будівлі.

Весь творчий доробок Горської-монументалістки практично втрачено: більшість її робіт потрапила під окупацію ще 2014 року, на підконтрольній Україні території збереглися тільки дві мозаїки, йдеться на сайті Українського Дому.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *