Що робитиме Трамп з Україною і Путіним у разі перемоги на виборах – розповідає експосол США в ЄС Гордон Сондленд

Кандидат у президенти США Дональд Трамп підтримає Україну у разі перемоги на виборах, сказав в інтерв’ю Forbes Ukraine Гордон Сондленд. За каденції Трампа він був послом США в ЄС та одним з учасників «паралельного каналу» комунікації з Україною, а нині зареєструвався як лобіст Києва у Вашингтоні.

Гордон Сондленд, лобіст України, колишній член команди Трампа /Getty Images

Гордон Сондленд Фото Getty Images

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти:

  • Сондленд не розмовляв з Трампом в контексті дій по Україні у випадку перемоги останнього на виборах президента США. Але припускає, що Тамп підтримає Україну. «Це буде підтримка у формі кредиту, щоб задовольнити електорат Трампа», — каже Сондленд.
  • «Думаю, він дасть дещо зрозуміти Путіну. Трамп вміє краще за Байдена підвести риску і сказати Путіну: «Якщо ти не заберешся звідси, ми збільшимо кількість озброєнь – і твої люди будуть гинути натовпами», – додав Сондленд.
  • За його словами, Трамп робив так з багатьма іноземними лідерами, які планували створити США проблеми. «Він недвозначно говорив їм: «Якщо ви плануєте створити США проблеми, ви не доживете до цього». І вони йому вірили», – пояснив Сондленд.
  • Трамп також спробує укласти угоду, вважає Сондленд. Але це не вдасться, оскільки дві сторони будуть «окопані» і не хотітимуть компромісу. «Твердо переконаний, що Трамп буде на боці України, а не Москви», – підсумував він.

Контекст:

Дональд Трамп наразі має більші шансі перемогти на виборах президента США за чинного президента Джо Байдена. Він випереджає опонента в опитуваннях у шести з семи swing states, які як правило є вирішальними для перемоги, зазначає The Wall Street Journal.

Трамп довгий час без деталей обіцяв закінчити війну в Україні за 24 години. Але не уточнював, як саме. На початку березня Трамп підтримав ідею надання допомоги Україні в кредит.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *