SCM Ахметова змінює форму власності на ТОВ

Приватне акціонерне товариство (ПАТ) «Систем Кепітал Менеджмент» («СКМ») Ріната Ахметова змінює організаційно-правову форму на товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Законодавчі зміни знижують зручність АТ як організаційно-правової форми для компаній з одним власником, сказала в коментарі «Інтерфакс-Україна» речниця «СКМ» Владислава Дармостук.

Ключові факти

  • За даними Youcontrol, рішення засновників юрособи щодо її припинення було внесено до ЄДР 26 червня 2023 року. Строк заявлення вимог кредиторами – 27 серпня.
  • Ліквідатором зазначена Анжела Яценко, яка очолює «СКМ» із лютого 2022 року.
  • За даними Національного депозитарію України, обіг акцій «СКМ» у зв’язку з перетворенням припинено з 5 жовтня.
  • За словами Дармостук, після завершення процедур ТОВ буде правонаступником усіх зобов’язань, прав і обов’язків, активів і майна АТ «СКМ».
  • «Рінат Леонідович Ахметов залишиться єдиним власником усіх корпоративних прав товариства», – додала прессекретар.
  • Причиною реорганізації «СКМ» Дармостук назвала набуття чинності нового закону про акціонерні товариства. Вона пояснила, що «фактично ця організаційно-правова форма не є найзручнішою для ведення господарської діяльності компанією, що має лише одного власника».

Контекст

«СКМ» – інвестиційна група України, що інвестує в гірничо-металургійну галузь (Metinvest B. V. (Нідерланди)), енергетику (DTEK B. V. (Нідерланди)), видобуток корисних копалин, банківський і фінансовий сектор (ПУМБ), телекомунікації («Укртелеком»), роздрібну торгівлю (ЦУ HarvEast), а також сферу транспорту та логістики («Лемтранс» і «Портінвест»). 

Підприємства і холдинги «СКМ» працюють в Україні, Кіпрі, Нідерландах, Італії, Болгарії, Швейцарії, Великій Британії та США. Єдиним власником та інвестором «СКМ» є бізнесмен Рінат Ахметов.

У 2022 році чистий прибуток компанії скоротився в 2,9 раза – до 443,9 млн грн, а її активи знизилися з 64,2 млрд грн до 60,3 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *