S.T.A.L.K.E.R. 2 – найочікуваніша комп’ютерна гра 2024-го. Хто увійшов у топ-5?

Компʼютерна гра S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl від українського розробника GSC Game World стала найочікуванішою грою на ПК. Про це свідчить рейтинг PC Gaming Show.

Ключові факти 

  • S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl отримав статус найочікуванішої гри за версією PC Gaming Show серед понад 130 конкурентів. 
  • Серед журі – розробники ігор, такі як Сід Меєр, Тім Шафер, Шейенн Моррін, Брайан Фарго, Марііна Галлікайнен та Дін Холл та редакція PC Gamer.
  • «Ця гра — найбільша та найскладніша в наших життях. Вона була амбітною на початку, та еволюціонувала в ультимативний виклик. Ця гра неймовірно важлива та рідна для нас, адже створюється у найстресовіших з усіх можливих умовах», — зазначив у своєму виступі Євген Григорович, CEO GSC Game World. 
  • У п’ятірку рейтингу також увійшли Elden Ring: Shadow of the Erdtree, Hades 2 та Like A Dragon: Infinite Wealth. 

Контекст

S.T.A.L.K.E.R. – серія із трьох ігор у жанрі шутера від першої особи. Події відбуваються в наш час у Чорнобильській зоні відчуження, де після викиду радіації почали зʼявлятися аномалії. Гру розробила українська студія GSC Game World, яку у 1995-му заснував український розробник Сергій Григорович. У вересні 2023 року у компанії офіційно змінився кінцевий бенефіціар – ним став Максим Кріппа.

Про те, що Макcим Кріппа є власником GSC Game World, уперше Forbes сказав співзасновник студії Maincast Віталій Волочай у березні 2023 року. Макс Кріппа – колишній діловий партнер ексвласника американської ракетної компанії Firefly Макса Полякова. За даними матеріалів давньої судової справи, у 2012-му підприємці мали спільний бізнес у сфері гемблінгу. Про іншу покупку Кріппи – кіберспортивну команду NAVI – Forbes писав у вересні 2022 року.

Реліз нової гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl заплановано на перший квартал 2024 року на ПК та Xbox Series X/S. Гра буде доступна на Xbox Game Pass з першого дня релізу. Її анонсували у 2010 році, планували випустити у 2012-му, зупинили розробку і відновили аж у 2018-му. 

У січні 2022-го українська студія GSC Game World заявила, що не продаватиме гру на території Росії. Рішення про скасування продажів на території РФ компанія GSC Game World ухвалила через повномасштабне вторгнення в Україну. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *