Росіяни обстріляли у Луцьку завод шведського виробника підшипників SKF

Шведський виробник підшипників SKF повідомив, що в його завод у Луцьку в ніч на 15 серпня влучила російська ракета, убивши трьох співробітників, пише Reuters.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти 

  • «Минулої ночі відбулася ракетна атака на місто Луцьк в Україні, і наш завод постраждав під час цієї атаки», – сказав речник SKF Карл Б’єрнстам.
  • Він також підтвердив, що внаслідок удару троє працівників підприємства загинули. За словами Бʼєрнстама, наразі компанія оцінює наслідки удару та збитки.

Контекст

В ніч на 15 серпня у Луцьку ворог завдав ракетного удару по одному з промислових підприємств, повідомив раніше луцький міський голова Ігор Поліщук. Пізніше голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко уточнив, що внаслідок влучання є жертви. «Станом на зараз загинуло троє осіб. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні», – повідомив він.

Найбільший у світі виробник підшипників SKF в Україні має власний підшипниковий завод, представництво, інженерні бюро та мережу офіційних дистриб’юторів продукції. 

Згідно з останнім звітом SKF, в Україні компанія має близько 1100 співробітників, більшість із яких працюють на заводі в Луцьку. На підприємство у Луцьку припадало близько 0,5% від загального обсягу виробництва SKF у 2022 році.

ПАТ «СКФ Україна» (Луцьк) – єдиний в Україні виробник роликових конічних підшипників і компонентів до них. Підприємство постачає конічні підшипники для конвеєрних виробників автомобільної техніки Європи, Америки та Азії. Також підприємство постачає компоненти: кільця після токарної обробки та ролики для заводів корпорації SKF.

За даними фінансової звітності, дохід «СКФ Україна» за підсумками 2022 року перевищив 1,7 млрд грн, чистий прибуток – 66,5 млн грн, активи на кінець звітного періоду становили 1,7 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *