Росія продовжує атакувати Україну ракетами та дронами, активізує наступ біля Авдіївки

Росія завдала удару зенітною керованою ракетою С-300 по цивільних будинках у населеному пункті Великий Бурлук Харківської області, повідомляє Генштаб ЗСУ. Також окупанти атакували південні регіони «шахедами», більшу частину з яких знищила ППО. 

Ключові факти

  • Загалом ворог завдав два ракетних і 76 авіаційних ударів, здійснив 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах. 
  • Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зокрема й діти. Руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
  • На Авдіївському напрямку окупанти силами до трьох батальйонів за підтримки танків та броньованих машин активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. 
  • «Наші захисники відбили усі атаки ворога та не допустили втрат рубежів і позицій», – сказано у повідомленні.
  • Загалом протягом минулої доби відбулося 108 бойових зіткнень.

Контекст 

Зранку 10 жовтня Авдіївка зазнала артилерійського й танкового обстрілів з боку окупантів, повідомляло Міністерство внутрішніх справ. За словами народного депутата, колишнього гендиректора Авдіївського коксохімічного заводу Муси Магомедова, окупанти намагалися штурмувати Авдіївку з третьої ранку і вкотре обстріляли будівлю заводоуправління АКХЗ. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *