Ракетна атака. У Києві не буде графіків відключення світла

Для відновлення пошкоджених російськими обстрілами мереж у Києві та області потрібен деякий час, але графіків відключення не буде. Про це повідомив гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко. 

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти

  • «По світлу все в цілому «нормально». Графіків ніяких не буде. Треба деякий час на відновлення після пошкодження», – написав він на своїй сторінці у Facebook.
  • За його словами, наразі світло повернули більшості мешканців столиці – Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районам. Без світла залишається Куренівка, частина Святошинського та Оболонського районів, додав Коваленко.

Контекст

Унаслідок російської атаки вранці 2 січня є пошкодження мереж «Укренерго» та обленерго в Києві та області. За попередніми даними, знеструмлено понад 250 000 споживачів, повідомила пресслужба НЕК «Укренерго». За інформацією Міненерго, на Київщині через обстріли знеструмлено високовольтні лінії. Про проблеми з енергопостачанням також повідомляла компанія ДТЕК. 

Загалом, вночі та зранку 2 січня ворог застосував проти України 99 засобів повітряного нападу: ракети різних типів й ударні БпЛА. Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, українські захисники знищили 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та три з трьох крилатих ракет «Калібр». Forbes оцінює їхню вартість у приблизно $620 млн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *