Райф запускає послугу зі страхування від воєнних ризиків майна бізнес-клієнтів

Райффайзен Банк 11 квітня оголосив про запуск нової послуги для бізнес-клієнтів зі страхування майна різного типу від воєнних ризиків. Страхові компанії надаватимуть покриття для майна, яке банк зможе брати у заставу при кредитуванні, йдеться у пресрелізі банку.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Продукт, який є першим на українському ринку, розроблений у співпраці зі світовою компанією професійних послуг Аон та українськими страховими компаніями ARX, Універсальна та ІНГО.
  • Інструмент war risk insurance допоможе українським компаніям мінімізувати ризики реалізації інвестиційних проєктів, залучити додаткове фінансування та зменшити ризики, пов’язані з втратою або пошкодженням майна через військові дії, йдеться у повідомленні.
  • Бізнес може застрахувати нерухомість, обладнання та товари в обороті від наслідків воєнних дій. Для цього потрібно звернутися до банку або до компанії Аон.
  • Проєкт протягом року планує сформувати страховий портфель на близько 1 млрд грн у сферах агро, переробки, видобутку, ритейлу, фармацевтики, енергетики та палива.
  • На презентації нового продукту представники Райффайзен Банку, Аон, страхових компаній ARX, Універсальна та ІНГО підписали меморандум щодо співпраці за напрямком страхування від воєнних ризиків. Угода є відкритою для приєднання інших українських страхових компаній після відповідної акредитації банком та страховим брокером.

Контекст

У листопаді минулого року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9015, що дозволяє Експортно-кредитному агентству (ЕКА) страхувати від воєнних ризиків інвестиції українських та іноземних компаній в Україні.

ЕКА дозволили страхування і перестрахування прямих інвестицій, зокрема страхування інвестицій в Україні від ризиків, що можуть бути спричинені збройною агресією, бойовими діями та/або тероризмом.

Таке страхування здійснюється виключно за умови спрямування інвестицій на створення обʼєктів та інфраструктури, необхідної для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження.

9 квітня Кабмін затвердив перелік воєнних та політичних ризиків, а також умови й порядок страхування ризиків для ЕКА.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *