Польські протестувальники розблокували пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ»

Пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на кордоні з Польщею розблоковано. Про це повідомила пресслужба Держмитслужби України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На 13:40 понеділка, 22 квітня, припинено страйк польських перевізників та розблоковано ПП «Ягодин – Дорогуськ». 
  • Пункт пропуску працює в штатному режимі в обох напрямках.
  • На ранок 22 квітня поляки блокували рух вантажівок на пунктах пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська», пропускаючи по кілька вантажівок на годину або взагалі обмежуючи рух, повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.
  • 20 квітня польські фермери припинили блокувати рух вантажівок перед пунктами пропуску «Шегині – Медика» та «Краківець – Корчова».

Контекст

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Минулого тижня премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною. Він заявив про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських атак. За словами премʼєр-міністра, найближчий час може стати вирішальним для долі цієї війни.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *