OpenAI не відмовилася від продажу акцій співробітниками інвесторам

Американська OpenAI – творець ChatGPT – не відмовилася від планів, які передбачають продаж співробітниками акцій компанії діючим інвесторам, пише Financial Times. 

Ключові факти

  • Великі інвестори як і раніше розраховують досягти оцінки в $86 млрд, попри боротьбу за владу в компанії, зазначило видання.
  • OpenAI обговорює з її інвесторами план, за яким вони зроблять пропозицію про викуп акцій у співробітників. За даними джерел FT, у межах цієї пропозиції можуть бути продані акції на суму близько $1 млрд.
  • Запланований продаж акцій стане першим тестом після протистояння Сема Альтмана і правлінням компанії, що покаже вплив цих подій на підтримку інвесторами, зазначає FT.
  • Венчурні компанії, такі як Thrive Capital, Sequoia Capital і Khosla Ventures були серед тих, хто наполягав на поновленні Альтмана на посаді CEO.
  • Інвестори впевнені, що папери можуть бути продані за ціною з розрахунку загальної вартості OpenAI втричі вище за $29 млрд, в які компанія оцінювалася на початку цього року, коли Microsoft інвестувала у неї $10 млрд.

Контекст

У вересні повідомлялося, що OpenAI обговорює потенційний продаж акцій, у результаті якого стартап коштуватиме від $80 млрд до $90 млрд.

OpenAI протягом 17–22 листопада тричі змінила очільника компанії. Спершу рада директорів звільнила Сема Альтмана після чотирьох років його на посаді. Через два дні – Міру Мураті, яка до цього була технічною директоркою. Врешті 22 листопада – Еммета Шира, співзасновника Twitch. 

Офіційною причиною звільнення Альтмана стало те, що він «не завжди був відвертим у спілкуванні з радою директорів». Більше про це читайте в редакційному огляді Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *