Олександр Перцовський очолив «Укрзалізницю»

Кабінет Міністрів за поданням наглядової ради АТ «Укрзалізниця» призначив Олександра Перцовського головою правління компанії строком на три роки. Про це повідомила пресслужба УЗ 21 жовтня. 

🎬 Премʼєра YouTube-проєкту Forbes Next про майбутніх зірок українського бізнесу. Перший випуск про бренд Mermade, який заробляє 155 млн грн на косметиці в маленьких баночках.👉 Дивіться за цим лінком

Деталі

  • До завершення контракту з УЗ Євген Лященко, який з березня 2023 року до сьогодні займав посаду голови правління, продовжить працювати на посаді члена правління. 
  • Перцовський працює в УЗ з 2020 року. Дотепер він обіймав посаду члена правління та відповідав за пасажирський напрям.
  • За рішенням уряду з посад членів правління УЗ звільнені Володимир Кріт, Орест Логунов та Антон Мішин.

Контекст

7 жовтня Євген Лященко написав заяву про звільнення з поста очільника УЗ. Звільнення відбулося після призначення нового профільного міністра Олексія Кулеби та приєднання до наглядової ради УЗ Олександра Камишіна, радника президента Володимира Зеленського. Що стоїть за звільненням топменеджера, в якому стані зараз УЗ, читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

У 2023 році «Укрзалізниця» вийшла на 4,9 млрд грн прибутку проти майже 10 млрд грн збитків у 2022-му. Цьогоріч збитків не уникнути, якщо не змінити принцип тарифоутворення, розповідав Лященко в інтерв’ю Forbes Ukraine в липні.

У вересні цього року Олександр Камишін, після звільнення з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості, повернувся у компанію на посаду члена наглядової ради.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *