Новий рекорд. «Армія дронів» вразила понад 400 одиниць російської техніки за тиждень

За тиждень Сили оборони за допомогою «Армії дронів» уразили 428 одиниць російської техніки, повідомляє віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ключові факти

  • «Абсолютний рекорд від Армії дронів – бійці уразили 428 одиниць російської техніки за тиждень», – написав він.
  • За словами Федорова, під час російського наступу на Авдіївку безпілотники дуже ефективно показали себе в обороні та знищенні техніки. Тож, було знищено 101 гармату, 88 броньованих машин, 75 танків та інше озброєння.

Контекст

У липні 2022 року Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом ЗСУ, Держспецзв’язку в межах фандрейзингової платформи UNITED24 оголосили перший збір на «Армію дронів». 

За рік «Армія дронів» із проєкту, що реалізується в межах UNITED24, перетворилася на системну державну програму. Збори на безпілотники підтримували донори зі 100 країн, вдалося придбати тисячі дронів і забезпечити ними понад 200 підрозділів ЗСУ, ГУР, СБУ, ССО.

Нещодавно віцепремʼєр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оприлюднив відео з роботою секретного українського дрона, який вразив російську техніку – за вечір окупанти втратили її на понад $7 млн. Ударна рота БпЛА «Ахіллес» 92 ОШБр уразила танки Т-80, Т-72 та гаубиці Д-30.

В Україні на базі оборонного кластера Brave 1 створили захист від російських тепловізорів і дронів з тепловізійними камерами, повідомив Федоров. Плащ блокує випромінювання тепла і робить бійців непомітними для ворога.

Також українські розробники створили радіостанцію Himera, повідомив віцепремʼєр з інновацій. Це унікальна технологія, яка працює під ворожим РЕБ.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *