«Нова енерджи» вийшла на ринок поставок пального. Першими покупцями стали українські сільськогоспкомпанії

«Нова енерджи», що входить до групи компаній NOVA (Нова пошта), розпочала дрібногуртові продажі дизельного пального на відкритому ринку, йдеться у пресрелізі. Першими покупцями стали українські сільськогосподарські підприємства. 

Раніше компанія забезпечувала потреби у пальному «Нової пошти», постачаючи дизель для заправки автомобілів та генераторів. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «Нова енерджи» отримала необхідні ліцензії, закупила власні бензовози, інвестувала в мобільні паливозаправники й уклала довготривалі контракти з виробниками та імпортерами, аби убезпечити логістику від перебоїв в постачанні пального. 
  • Серед ключових постачальників палива зараз – такі компанії, як Orlen, Hellenic, «Укрнафта», Vitoil та інші.  
  • Першочерговим завданням компанії було мінімізувати ризики та забезпечити паливну й енергетичну автономність для «Нової пошти». На сьогодні комапнія на 70% покриваємо її потреби у дизельному паливі. 
  • «Наступним кроком став вихід «Нова Енерджі» на відкритий ринок для продажу пального», – заявив СЕО компанії Андрій Литвиненко. 
  • Обсяг інвестицій у створення «Нова Енерджі» у 2022–2023 роках становив $3 млн. 
  • Найближчим часом компанія планує вдвічі збільшити парк бензовозів. Також у планах до кінця року – вийти на обсяги продажів до 1,5 млн т палива щомісяця. 

Контекст

«Нова пошта» працює на ринку України з 2001 року. «Нова пошта» почала закуповувати пальне для власних потреб влітку 2022 року – після ударів ворога по нафтосховищах та дефіциту палива. 

На початку 2024-го група компаній «Нова пошта» відмовилася від слова «пошта» у своїй назві та змінила її на NOVA.

NOVA вирішила створити компанію «Нова енерджи», яка буде займатися генерацією енергії на регулярній основі, включаючи електрику, генеровану сонцем і газом. У такий спосіб група вийшла на новий ринок.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *