«Нафтогаз» продовжує нарощувати видобуток газу

Компанії групи «Нафтогаз» – АТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта» – за три квартали 2024 року видобули понад 11 млрд куб. м товарного газу. Це на 0,7 млрд куб. м більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила пресслужба групи компаній.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • За звітний період група «Нафтогаз» на 2% перевищила планові обсяги видобутку, зазначив очільник групи компаній Олексій Чернишов. 
  • «Нафтогаз» розраховує забезпечити населення та інші категорії ПСО виключно власним ресурсом, йдеться у повідомлені.

Контекст

Група «Нафтогаз» цьогоріч планувала збільшити видобуток газу до 15 млрд кубометрів газу. Чернишов вважає, що цього буде достатньо для того, щоб покрити потреби України в частині регульованих сегментів.

У 2023 році група «Нафтогаз» на 20% збільшила видобуток із «відремонтованих» свердловин порівняно з довоєнним 2021-м.

На початок вересня фахівці «Укргазвидобування» ввели в експлуатацію 52 свердловини. З них 17 – високодебітні, що дають понад 100 000 куб. м газу щодоби.

У 2023 році чистий консолідований прибуток групи «Нафтогаз» становив 23,1 млрд грн проти збитку 79,1 млрд у 2022-му. За перше півріччя 2024 року – 24,4 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *