Мирний саміт відбудеться у Швейцарії 15–16 червня

Уряд Швейцарії проведе дводенну конференцію високого рівня щодо досягнення миру в Україні 15–16 червня. Про це пише Reuters із посиланням на заяву швейцарського уряду.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Саміт миру пройде на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден поблизу міста Люцерн.
  • Мета конференції – створити основу, сприятливу для всеосяжного і міцного миру в Україні, а також «конкретну дорожню карту для участі Росії в мирному процесі».
  • «Наразі є достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для запуску мирного процесу», – йдеться у заяві Федеральної ради.

Контекст

Швейцарія у січні цього року повідомила, що проведе мирний саміт на прохання президента України Володимира Зеленського. Проте дата і місце не називалися.

Повного списку учасників конференції наразі немає. Водночас російські офіційні особи заявили, що не братимуть участі в переговорах у Швейцарії, країні, яка, на їхню думку, відмовилася від нейтралітету щодо конфлікту.

Китай заявив минулого місяця, що розгляне можливість участі в конференції.

У телефонній розмові президент Володимир Зеленський і президентка Швейцарської конфедерації Віола Амхерд домовилися залучити до участі в саміті якомога більше країн, повідомили в Офісі президента України 10 квітня.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *