Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що подав у відставку

Міністр оборони України Олексій Резніков подав у відставку. Про це він повідомив у Facebook, прикріпивши копію заяви. Спікер парламенту Руслан Стефанчук зазначив, що до Верховної Ради вже надійшла заява від Резнікова.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти 

  • «На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій!» – написав Резніков.

  • Спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що до Верховної Ради надійшла заява від Олексія Резнікова про відставку з посади міністра оборони України. «Заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні», – написав Стефанчук у Facebook.
  • Також, за інформацією Стефанчука, Умєров подав до Верховної Ради заяву про відставку з посади голови Фонду держмайна.

Контекст

Напередодні президент Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що Міноборони замість Олексія Резнікова має очолити голова Фонду держмайна Рустем Умєров.  

Як писав раніше Forbes, Зеленський та Офіс президента ще з початку червня почали шукати нового очільника Міноборони, який мав би замінити Олексія Резнікова, котрий очолює міністерство з листопада 2021-го. 

Кандидата знайшли в особі нинішнього керівника ФДМУ Рустема Умєрова: він може очолити Міноборони вже наступного тижня, повідомляли одразу девʼять співрозмовників Forbes у ВР та ОП. На думку більшості співрозмовників, причина, через яку Зеленський замінює Резнікова – періодичні публічні скандали навколо Міноборони.

Наразі план Офісу президента – уже 4 вересня представити кандидатуру Умєрова на засіданні фракції «Слуга народу», голосування у парламенті може пройти 5 або 6 вересня, припускали два нардепи з президентської політсили на правах анонімності (вони не уповноважені коментувати кадрові призначення).

Як Офіс президента обирав наступного керівника Міноборони та чому вибір зупинився саме на Умєрові, читайте тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *