Microsoft закликала деяких співробітників переїхати з Китаю через напруженість з США

Компанія Microsoft просить деяких своїх співробітників, що базуються в Китаї, розглянути можливість переведення за межі країни, пише Reuters. Це повʼязано з тим, що відносини між США і Китаєм стають все більш напруженими через такі технології, як штучний інтелект і напівпровідники.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Газета Wall Street Journal повідомила, що Microsoft просить близько 700–800 осіб, які займаються машинним навчанням та іншою роботою, повʼязаною з хмарними обчисленнями, розглянути можливість переїзду.
  • «Надання внутрішніх можливостей це регулярна частина управління нашим глобальним бізнесом. У рамках цього процесу ми поділилися додатковою можливістю внутрішнього переведення з деякими співробітниками», – повідомив Reuters представник Microsoft, не вказавши кількість співробітників.
  • За словами представника компанії, Microsoft, як і раніше, віддана Китаю і продовжить працювати там і на інших ринках.
  • Співробітникам, в основному інженерам китайської національності, раніше цього тижня було запропоновано можливість переведення до США, Ірландії, Австралії та Нової Зеландії, писало видання WSJ з посиланням на джерела.

Контекст

Цей крок відбувається на тлі загострення китайсько-американських відносин, адже адміністрація президента Джо Байдена підвищила тарифи на різні китайські імпортні товари, включаючи акумулятори для електромобілів (EV), компʼютерні чипи та медичну продукцію.

Раніше цього місяця Reuters повідомило, що Міністерство торгівлі США розглядає можливість вжиття нових нормативних заходів щодо обмеження експорту моделей штучного інтелекту із закритим вихідним кодом, чиє програмне забезпечення та дані, на яких він навчається, тримаються в секреті. Заходи доповнять низку обмежень, вжитих за останні два роки, щоб заблокувати експорт чипів штучного інтелекту до Китаю у спробі уповільнити розвиток Пекіном передових технологій для військових цілей. 

Аналітичні центри та вчені все більше стурбовані ризиками, які можуть виникнути внаслідок доступу зловмисників до передових можливостей ШІ. Зокрема, передові моделі штучного інтелекту можуть надати інформацію, яка могла б допомогти у створенні біологічної зброї. Урядовці вважають, що кіберзлочинці, ймовірніше, використовуватимуть ШІ для більш масштабних, швидких та ефективніших кібератак.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *