«Метінвест» виробляє макети РЛС та артилерійських знарядь для введення в оману ворога

Група «Метінвест» налагодила виробництво інженерних конструкцій, що повторюють зовнішній вигляд радіолокаційних станцій та артилерійських знарядь. Макети вводять ворога в оману й змушують використовувати дорогі високоточні боєприпаси, йдеться у повідомленні пресслужби групи.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • «Метінвест» у 2022 році відгукнувся на запит військових і завдяки команді професіоналів зміг налагодити виробництво макетів у стислі терміни, зазначив операційний директор групи Олександр Мироненко. 
  • Як пояснили в компанії, конкретні моделі інженерних споруд виробляють у взаємодії зі спеціалістами ЗСУ, зважаючи на потреби фронту. Зовнішній вигляд макетів не відрізняється від справжньої техніки. Для досягнення точності інженерний персонал компанії дослідив усі фізичні параметри реального військового устаткування за інформацією з відкритих джерел та створив ескізні проєкти.
  • Наразі в межах ініціативи «Сталевий фронт Ріната Ахметова» «Метінвест» безплатно передав ЗСУ понад 250 таких макетів.
  • «Головне завдання цих інженерних споруд – рятувати життя військовослужбовців. Кожна ракета, кожен снаряд, кожен дрон, який агресор використає на об’єкт з металу та фанери – це зменшення його можливості використати ці боєприпаси проти техніки й особового складу ЗСУ», – наголосив Мироненко.

«Метінвест» розпочав виробництво макетів військової техніки для введення ворога в оману (фото) /Фото 1

«Метінвест» розпочав виробництво макетів військової техніки для введення ворога в оману (фото) /Фото 2

«Метінвест» розпочав виробництво макетів військової техніки для введення ворога в оману (фото) /Фото 3

«Метінвест» розпочав виробництво макетів військової техніки для введення ворога в оману (фото) /Фото 4

Контекст

З початком великої війни «Метінвест» прийняв рішення призупинити виробничу діяльність низки своїх підприємств у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, зокрема МК «Азовсталь», ММК ім. Ілліча, Авдіївського КХЗ та Запорізького КХЗ.

Пізніше запорізькі підприємства групи відновили своє виробництво. Водночас активи підприємств групи в Маріуполі та Авдіївці постраждали внаслідок бойових дій, а Маріуполь наразі є тимчасово окупованим.

Чистий збиток групи Metinvest B.V. (материнська компанія групи «Метінвест») у 2022 році сягнув майже $2,2 млрд порівняно з прибутком у понад $4,7 млрд у 2021 році. Виторг зменшився до $8,3 млрд – у 2,2 раза, а показник EBITDA – у 3,4 раза, до $1,8 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *