Meta Цукерберга представить Code Llama з відкритим кодом наступного тижня

Meta Platforms наступного тижня представить Code Llama – модель штучного інтелекту з відкритим кодом, яка призначена для допомоги розробникам в автоматичному створенні коду програмування, пише The Information з посиланням на джерела. 

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Ця модель ШІ – прямий конкурент моделі Codex OpenAI і значно покращений варіант Llama 2 від Meta. 
  • Очікується, що впровадження Code Llama ще більше спростить для компаній процес розробки ШІ-помічників, які можуть автоматично писати код. 
  • Як зазначає видання, потенційно це може відвернути клієнтів від платних моделей, таких як GitHub Copilot від Microsoft, що працює на основі Codex.
  • Запуск Code Llama дасть змогу Meta конкурувати з OpenAI та Google, які лідирують у гонці за розробку генеративного ШІ.

Контекст

Гендиректор Meta Марк Цукерберг вважає штучний інтелект важливим для довгострокового зростання компанії. Втім, з утриманням талановитих розробників і вчених у нього проблеми, писало у червні видання Wall Street Journal. Після дебюту ChatGPT Цукерберг і директор продуктів Meta Platforms приєдналися до головного технологічного директора Ендрю Босворта, щоб разом контролювати ШІ-ініціативи компанії.

Нова група генеративного ШІ Meta займається виключно розробкою конкретних продуктів та інструментів, тобто очевидний перехід від наукових досліджень. Отримано понад 2000 заявок від співробітників компанії, охочих увійти до цієї групи. Тепер вона складається із сотень людей з різних відділів. За словами інсайдерів, обладнання забрали в дослідницького підрозділу ШІ й віддали новій групі для тренування нових генеративних ШІ-моделей.

У лютому Meta представила мовну модель LLaMA (Large Language Model Meta AI), розроблену, щоб допомогти дослідникам працювати в галузі ШІ. Мовна модель була доступна за некомерційною ліцензією для дослідників і організацій, повʼязаних із урядом, громадянським суспільством і науковими колами.

LLaMA працювала, приймаючи послідовність слів як вхідні дані та прогнозуючи наступне слово для рекурсивного генерування тексту. Щоб навчити модель, розробники використовували контент на 20 найпоширеніших мовах, зосередившись на мовах із латиницею та кирилицею.

У березні Цукерберг заявив, що «розвиток ШІ й додавання його у кожен наш продукт» – найбільша інвестиція компанії. Він сподівається розширити технологію й у метавсесвіт.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *